Cultura / Internacional / Occitan

L’istòria dau misteriós assassin en sèria d’animaus en Ontàrio

Lei pichòtas vilas pacificas autorn de Londres, en Ontàrio penjan una istòria que de còps coqueteja amb lo desastre.

Aquela part de Canadà es pas alièna aus crims violents. En 1880, lei Black Donnelys (cinc familhas d’origina irlandesa) que demòran en Lucan, en Ontàrio foguèron sauvatgament assassinada per una banda locala quand lei espleitacions se va incendiar. Mai recentament, en la decènia 1970, lei Mad Slasher o lo Bedroom Strangler an empedit qu’una granda quantitat de personas a dormir.

Aquel legat funest empenguèt l’ex-polícian Micahel Arntfield per escriure un libre sus aquel moment quora Londres menèt a tèrme lo dubtós títol de capitala mondiala deis assassins en sèria.

Uèi Arntfield pensa assistir a la constitucion d’un nòu assassin en sèria – que sembla mostrar de signes de sadisme sexuau.

Despuèi 2015, près de 25 animaus foguèron trobats mutilats e d’assassinats a Londres. Coyotes, serpents exotics, un gat, un conilh e quitament un can pichon. Quauques cadavres foguèron daissats a la vista. Leis còrs deis animaus en generau, avián de similitudas. La majoritat dei còps, se coneis ben pas quinas espècias que nos cauguèt far tèsta aus dos cans descapitats e pèl que se tròban darrièr d’una botiga de gach dins la carrièra Trafalgar en febrièr de l’an 2016 èran pas vertadièrament de cans, mai de coiots.

« Pensère pas qu’anava se repetir », explica Judy Foster, director de la Human Society de Londres.

Lei dètz serpens que se tròban en setembre passat davant un ostau avián la cap esclafada. Lo pichon can foguèt descapitat.

A despart d’aquelei sordids detalhs, se sap pauc sus lei mòrts. La polícia de Londres n’en ditz pas ren.

1297676498808_original

Fins au moment, i a pas una basa per jónher definitivament lei cas amassan. En fach, aqueleis assassinats foguèron tractats e classificats coma incidents isolats. Mai Arntfield, qu’ajudèt a far d’aquela istòria mejançant la vinculacion deis entrevistas, s’assegura que i a un esquèma d’escalada. Inicialament, lei victimas èran d’animaus sauvatges. Anèrem après aus animals domestics.

Arntfield pensa que toteis aqueleis assassinats foguèron fach per un solet individu – que degun s’ausava a dire publicament.

« Lo problèma es que pendent mes, quitament una annada enrè, degun sembla veire la participacion criminala d’aqueleis actes », ditz Arntfield. « Aquò es pas una badinada, es mai sinistre qu’aquò.  »

Arntfield, es un ex-oficiau de polícia e un professor de criminologia a l’Universitat de Western Ontàrio, deschifra en sei classas lei signes dei sàdics sexuaus que gaudisson d’aucir lei gents. Eu pensa qu’es justament aquel tipe de caractèr qu’avèm uèi a Londres afar. « Lo gerent o faguèt per rasons sexualas, ».

Son libre, intitulat simplament Murder City e publicat en 2015, analisa lei aspèctes psicologics, geografica e circonstancialas qu’an creat una barreja perfiècha en leis annadas 1960, 1970 e 1980, per’mor de far de Londres una capitala dau crime. Pendent aquela perioda, fins a sièis assassins en sèria operavan en meme temps. En comparason amb la populacion de la vila, es la màger concentracion deis assassins en sèria dins lo mond.

Greg Thorn, un professor de biologia e associat de geologia a la Western Ontàrio, foguèt alertat per un estudiant que se trobèt un parelh de coiots au campus en març de 2015. Thorn foguèt ont s’èran trobats leis animaus. Trobèt 2 coiots mòrts situats un au bòrd de l’autra a paucs mètres d’un camin.

Thorn sabiá pas ben que pensar. « Çò que m’estonèt foguèt que quauquarrés aviá transportat aus mòrts fins au moment », diguèt.

« Aquò es exactament çò qu’es preocupant en aquela istòria. Per toteis aqueleis assassinats, se sap pas quand se sacrifiquèron leis animaus « , se demanda Foster.

« L’eliminacion deis animaus e la natura de la mutilacion son de mai en mai extrèma e que se depausan dins zònas de mai en mai pobladas », assegura Arntfield.

Aquela persona faguèt aquò mai que mai per veire la reaccion dei gents, ditz Arntfield.

« Èran dispausadas coma en una veirina per atraire leis uèlhs dei personas. S’equilibrèron pas ailà coma que .Eus se demorèron defòra de […] dins una zòna ont fòrça gents va lei veire e èstre estonat per aquela vision. « 

Laissar un commentari